5G zračenje - nevidljivi neprijatelj

2020-10-15

Početkom lipnja u Samoboru je počelo testiranje nove 5G tehnologije. Građani su za to mogli saznati isključivo putem nekih medija odnosno mrežnih stranica teleoperatera. Hrvatska regulatorna agencija za mrežne djelatnosti je za potrebe testiranja ove mreže izdala privremene dozvole na slijedećim lokacijama u centru Samobora: Perkovčeva 108, Iilirska 6 i Wirgesova 2. Što se tiče frekvencija i broja baznih stanica , u dijeljenom spektru 4G/5G na frekvenciji od 2,1 GHz radi deset stanica, a u zasebnom spektru u funkciji je pet baznih stanica na 3,6 GHz.

Svoje viđenje testiranja dao je i predstavnik Telekoma:

"Mi smo u pilot fazi, zapravo embrionalnoj fazi testiranja 5G tehnologija...Cilj nam je vidjeti kako se tehnologija ponaša u stvarnim uvjetima." 

https://www.rtl.hr/vijesti-hr/novosti/hrvatska/3430171/je-li-5g-mreza-opasna-za-zdravlje-istrazili-smo-sto-donosi-sto-odnosi-i-zasto-je-zabranjena-u-bruxellesu/

Pogledajte što vi možete očekivati u toj embrionalnoj fazi istraživanja i testiranja:

-oksidativni stanični stres, promjene u cirkulaciji i tlaku, tinitus /zujanje u ušima/, krvarenje iz nosa, mučnina, poremećaji koncentracije i sna, depresija, anksioznost, migrena, žarenje i svrbež, umor, srčana aritmija, letargija, bolovi u prsnom košu, bolovi u tijelu.

Što o uvođenju 5G tehnologije govori ugledni neurolog dr. Goran Ivkić iz poliklinike Neuron: https://sensa.hr/clanci/stvaran-zivot/je-li-5G-tehnologija-nasa-buducnost-ili-nasa-propast

Pozor: Kod nas početkom iduće godine kreće dražba mobilnih frekvencija, koja u stvarnosti predstavlja kupnju etera u korist teleoperatera. Osim 700 MHz i 3,5 GHz u planu je i korištenje frekvencije od 26 GHz.

Više na: https://5gobservatory.eu/5g-spectrum/national-5g-spectrum-assigment/

Što vi možete učiniti?

Obratite se svojim predstavnicima u mjesnim odborima sa zahtjevom da zaustave uvođenje 5G tehnologije u vašem naselju sve dok se nezavisnom studijom ne dokaže kako ona za vas i vaš okoliš nije štetna!

© 2020 Građanska inicijativa Samobor bez 5G
Službena komunikacija i upiti o radu inicijative: samoborbez5g@gmail.com
Izradio Webnode
Izradite web-stranice besplatno! Ova web stranica napravljena je uz pomoć Webnode. Kreirajte svoju vlastitu web stranicu besplatno još danas! Započeti